Dulceata de portocale

Se rad portocalele de coaja galbena si se lasa 2 zile in apa rece, pana patrunde usor furculita in ele. Se scot, se scurg de apa, se taie in bucati po

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg portocale mari
  • cu coaja groasa
  • 1 kg zahar
  • 400 ml apa

Mod de preparare

Se rad portocalele de coaja galbena si se lasa 2 zile in apa rece, pana patrunde usor furculita in ele. Se scot, se scurg de apa, se taie in bucati potrivit de mari si se scot samburii. Se face in cratita de dulceata un sirop din apa si zahar. Se fierbe siropul, se ia spuma cand clocoteste si se fierbe in continuare pana se leaga. Se ia cratita de pe foc, se pun portocalele, se lasa 10 minute in sirop, apoi se pun la fiert pana se leaga siropul bine. Se pune zeama de lamaie si se ia cratita de pe foc. Se procedeaza mai departe la fel ca la celelalte dulceturi.
Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Dulceata de zmeura

Dulceata de visine

Dulceata de caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii