Dulceata de prune coapte

Pentru dulceata de prune coapte se curata de pielite o farfurie adanca plina de prune nu prea coapte. Prunele se curata usor daca sunt puse intr-un tifon.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O farfurie adanca
  • plina cu varf
  • de prune coapte
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 l apa de var
  • limpede.

Mod de preparare

Pentru dulceata de prune coapte se curata de pielite o farfurie adanca plina de prune nu prea coapte. Prunele se curata usor daca sunt puse intr-un tifon sau intr-o sita si introduse cu totul intr-un vas cu apa care clocotese. Se tin pana ce apa da din nou in clocote. Se scot si se introduc imediat in alt vas cu apa rece. Prin trecerea brusca de la cald la rece, pielita se increteste si iese usor de pe prune. Dupa ce sunt toate curatite, se pun in apa limpede de var si se procedeaza la fel ca pentru dulceata de caise coapte.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide