Dulceata de prune umplute cu nuci

Se aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca sunt oparite si apoi se clatesc cu a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 4 pahare apa
  • 1 farfurie adanca
  • plina varf cu prune curatate
  • fara samburi
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 1/2 baton de vanilie
  • zeama de lamaie
  • nuci

Mod de preparare

Se aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca sunt oparite si apoi se clatesc cu apa rece. Pe masura ce sunt curatate, se introduc in apa cu bicarbonat si se scot dupa 1 minut. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se zvante pe un prosop. Se scot samburii cu un betisor subtire, avand grija sa ramana prunele intregi. In locul lor se introduc nucile. Din zahar si apa (4 pahare) se leaga bine, la foc iute, siropul. Se trage cratita de pe foc si se introduc fructele. Se lasa sa mai stea la cald inca 20 de minute, pentru a-si lasa prunele zeama. Apoi, cratita se da la foc iute. Cand dulceata este aproape gata, se adauga vanilia taiata si zeama de lamaie.


Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Dulceata de mere Dulceata de visine Dulceata de capsuni

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!