Dulceata de prune umplute cu nuci

Se aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca sunt oparite si apoi se clatesc cu a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 4 pahare apa
  • 1 farfurie adanca
  • plina varf cu prune curatate
  • fara samburi
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 1/2 baton de vanilie
  • zeama de lamaie
  • nuci

Mod de preparare

Se aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca sunt oparite si apoi se clatesc cu apa rece. Pe masura ce sunt curatate, se introduc in apa cu bicarbonat si se scot dupa 1 minut. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se zvante pe un prosop. Se scot samburii cu un betisor subtire, avand grija sa ramana prunele intregi. In locul lor se introduc nucile. Din zahar si apa (4 pahare) se leaga bine, la foc iute, siropul. Se trage cratita de pe foc si se introduc fructele. Se lasa sa mai stea la cald inca 20 de minute, pentru a-si lasa prunele zeama. Apoi, cratita se da la foc iute. Cand dulceata este aproape gata, se adauga vanilia taiata si zeama de lamaie.


Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Dulceata de mere Dulceata de visine Dulceata de capsuni

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...