Se aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca sunt oparite si apoi se clatesc cu a
Se aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca sunt oparite si apoi se clatesc cu apa rece. Pe masura ce sunt curatate, se introduc in apa cu bicarbonat si se scot dupa 1 minut. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se zvante pe un prosop. Se scot samburii cu un betisor subtire, avand grija sa ramana prunele intregi. In locul lor se introduc nucile. Din zahar si apa (4 pahare) se leaga bine, la foc iute, siropul. Se trage cratita de pe foc si se introduc fructele. Se lasa sa mai stea la cald inca 20 de minute, pentru a-si lasa prunele zeama. Apoi, cratita se da la foc iute. Cand dulceata este aproape gata, se adauga vanilia taiata si zeama de lamaie.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Dulceata de mere Dulceata de visine Dulceata de capsuni
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa