Se aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se Se
Se aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se Se scot samburii, cu ajutorul unei scobitori. Zaharul se fierbe, la foc mic, pana se topeste, apoi, se mareste flacara si se fierbe, pana se leaga siropul. Se da deoparte, se adauga boabele de struguri si se lasa 10 minute sa se insiropeze bine. Se pune, din nou, la fiert, pe foc iute, pana cand boabele devin translucide si plutesc in sirop. Se amesteca uaor, sa nu se sfarame fructele. Cand este aproape gata, se adauga batonul de vanilie taiat marunt si zeama de lamaie. Dupa ce se raceste, se pune in borcane sterilizate, care se inchid ermetic si se depoziteaza la loc racoros.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Dulceata de mere
Dulceata de visine
Dulceata de caise
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti