Dulceata de struguri

Se aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se Se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg boabe de struguri fara pielita si seminte
  • 1 kg zahar
  • 2 pahare cu apa
  • 1 baton de vanilie
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se Se scot samburii, cu ajutorul unei scobitori. Zaharul se fierbe, la foc mic, pana se topeste, apoi, se mareste flacara si se fierbe, pana se leaga siropul. Se da deoparte, se adauga boabele de struguri si se lasa 10 minute sa se insiropeze bine. Se pune, din nou, la fiert, pe foc iute, pana cand boabele devin translucide si plutesc in sirop. Se amesteca uaor, sa nu se sfarame fructele. Cand este aproape gata, se adauga batonul de vanilie taiat marunt si zeama de lamaie. Dupa ce se raceste, se pune in borcane sterilizate, care se inchid ermetic si se depoziteaza la loc racoros.
Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Dulceata de mere

Dulceata de visine

Dulceata de caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...