Dulceata de trandafiri

Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie. Petalele ramase se fierb cu 1

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g petale de trandafiri
  • 1 kg zahar
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 l apa

Mod de preparare

Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie. Petalele ramase se fierb cu 1 I de apa si zeama de la 1/2 de lamaie. Se strecoara lichidul si se pun in cratita pentru dulceata 3 pahare de zeama cu 1 kg zahar. Dupa ce se topeste zaharul, se pun petalele frecate cu sare de lamaie si se fierb la loc iute, pana se leaga siropul. Se ia spuma si se incearca siropul ca la celelalte dulceturi. Se procedeaza mai departe ca la dulceata de capsune.


Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Sirop de trandafiri

Dulceata de mere

Compot de visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca