Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie. Petalele ramase se fierb cu 1
Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie. Petalele ramase se fierb cu 1 I de apa si zeama de la 1/2 de lamaie. Se strecoara lichidul si se pun in cratita pentru dulceata 3 pahare de zeama cu 1 kg zahar. Dupa ce se topeste zaharul, se pun petalele frecate cu sare de lamaie si se fierb la loc iute, pana se leaga siropul. Se ia spuma si se incearca siropul ca la celelalte dulceturi. Se procedeaza mai departe ca la dulceata de capsune.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Sirop de trandafiri
Dulceata de mere
Compot de visine
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti