Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in cruce pe fundul vinetelor si se oparesc in apa clocotita 15
Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in cruce pe fundul vinetelor si se oparesc in apa clocotita 15 min.
Se scot cu o spumiera, se clatesc cu apa rece si se scurg bine.
Se face un sirop din zahar, zeama de lamiie, vanilie si 1 l apa. Cind incepe sa fiarba, se rastoarna vinetele si nucile si se lasa la foc mic 30 min.
Se stinge focul si se lasa vinetele in sirop 48 h.
Se pune la foc mic. Cind fierbe, se adauga mierea si mirodeniile. Se fierbe 15 min dupa care se toarna in borcane. Cine are rabdare poate sa umple fiecare vinata cu un miez de nuca.
Alte
Dulceata capsuni
Dulceata de nuci
De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...
Rață înăbușită în suc de ananasOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj