Cand eram copil imi doream foarte mult sa am zmeura in gradina, asa ca bunica a luat 3 butasi de la o vecina, insa la vremea aceea nu erau destui pentru ca faceau doar cateva fructe. Acum, dupa 10-15 ani, pot sa zic in sfarsit ca am zmeura pentru ca s-a extins destul. Si e o mare placere sa ma duc si sa mananc zmeura direct de pe crengute.
Se pune zmeura intr-o sita si se clateste cu apa rece, dar superficial pentru ca se destrama imediat si se vor pierde semintele printre gaurelele sitei. Se pune apoi intr-o cratita impreuna cu zaharul si se fierb pana cand se leaga. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn, dar incet pentru a nu se sfarama fructele prea tare. Se pune dulceata fierbinte in borcane. Acestea se capacesc bine, apoi se baga la cuptor pentru 40-50 de minute intr-o tava cu apa fierbinte. Dupa aceea, se stinge cuptorul, iar borcanele se lasa sa se raceasca acolo pana a doua zi.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii