Pentru dulceata de portocale se aleg portocale anume de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rade coaja galbena, dar nu de tot, ci numai cat sa se ia partea lucioasa de deasupra.
Pentru dulceata de portocale se aleg portocale anume de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rade coaja galbena, dar nu de tot, ci numai cat sa se ia partea lucioasa de deasupra. Se lasa sa stea 24 ore in apa rece, la loc racoros. Se pun apoi la fiert in apa, pana se moaie de tot si pot fi strapunse de dintii furculitei. Se dau la o parte si se pun o ora in apa rece. Se scot, se scurg de apa, se taie felii transversale, apoi in bucati potrivit de mari, indepartandu-se samburii. Se pun pe foc moale, in tingirea de dulceata, zaharul si trei pahare de apa.
Se tin pana se topeste zaharul, se da apoi la foc iute, se ia spuma la primele clocote si se lasa sa fiarba pana se leaga bine. Se da tingirea la o parte, se pun bucatile de portocale, se lasa sa stea circa 10 minute, se pune din nou pe foc iute sa fiarba pana se leaga cat trebuie. Se ia spuma din timp in timp. La ultimele clocote, se adauga si zeama de la 1/2 de lamaie. Se da la o parte si se se toarna dulceata de portocale in borcan.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti