Dulceata din flori de salcam roz

Am pregatit aceasta dulceata acum cativa ani, cu flori de salcam roz de la tara. Florile au fost foarte parfumate, iar dulceata a avut gust asemanator cu mierea de salcam. E ideala de folosit la prajituri.

Portii
10
Timp pregatire
1 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • aprox 600 g flori de salcam roz
  • 600 g zahar;
  • 1 l apa;
  • 2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare

Florile de salcam se desprind de pe ciorchini, se spala cu apa rece (de cateva ori), apoi se pun pe un prosop curat de bucatarie si se rasfira pe el ca sa se usuce bine. A doua zi, se pun la fiert intr-o cratita mare apa cu zaharul si, cand incepe sa se formeze siropul, se adauga florile de salcam si zeama de lamaie. O sa observati ca dupa ce le scufundati in apa, florile se deschid la culoare. Se fierb cam 30 de minute, amestecand din cand in cand. Se pune in borcanele pregatite dinainte, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros. Timp: aprox 45 min Dulceata obtinuta: 3 borcane Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2013/05/dulceata-din-flori-de-salcam-roz.html

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Carne pentru burger la cuptor in sos de rosii cu cascaval

ceva bun cu multe caloriiiiiiiiiiii :))))

Carne pentru burger la cuptor in sos de rosii cu cascaval
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii