Gem de caise

Se pun caisele in cratita pentru dulceata, alternand un rand de caise cu unul de zahar. Se lasa 12 ore, scuturand cratita din cand in cand. Se pune cr

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg caise foarte coapte
  • 1 kg zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Se pun caisele in cratita pentru dulceata, alternand un rand de caise cu unul de zahar. Se lasa 12 ore, scuturand cratita din cand in cand. Se pune cratita pe foc, la flacara mica si se fierbe, amestecand mereu pana se ingroasa. Se pune fierbinte in borcane si se inchid ermetic.
Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Marmelada si lichior de caise

Nectar de caise

Compot de caise

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...