Gem de caise rapid

Acest gem de caise se prepara foarte rapid, in doar 30 de minute! Intai se spala bine caisele si se scot samburii, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert cu zaharul si gelfixul.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg caise
  • 3 kg zahar
  • 2 plicuri Gelfix 2_1

Mod de preparare

Acest gem de caise se prepara foarte rapid, in doar 30 de minute! Intai se spala bine caisele si se scot samburii, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert cu zaharul si gelfixul, conform instructiunilor de pe pachet. Se lasa sa fiarba 5 minute apoi se introduc in borcane spalate si uscate, incalzite, se capseaza, se intorc 5 minute ca sa se sterilizeze bine apoi se pun la rece.


Gemul de caise se foloseste la clatite, prajituri, pe paine.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...