Gem din căpşuni de ţară, mici, dar foarte gustoase.
Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecând din când în când, să nu se lipească. Când este legat, se dă de pe foc.
Se toarnă gemul fierbinte în borcane, se pun capacele, se întorc cu gura în jos, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă până se răcesc, apoi se etichetează.
Timp de pregătire: 15min
Timp de gătire: aprox 30 min
Se obţin: 4 borcănele de câte 240g
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/gem-de-capsuni-2018.html
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.