Gem din căpşuni de ţară, mici, dar foarte gustoase.
Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecând din când în când, să nu se lipească. Când este legat, se dă de pe foc.
Se toarnă gemul fierbinte în borcane, se pun capacele, se întorc cu gura în jos, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă până se răcesc, apoi se etichetează.
Timp de pregătire: 15min
Timp de gătire: aprox 30 min
Se obţin: 4 borcănele de câte 240g
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/gem-de-capsuni-2018.html
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii