Gem de gutui cu migdale

Se spala gutuile, se curata, se scot casutele cu samburii si se taie pulpa felii. Feliile se acopera cu apa si se fierb in cratita de dulceata pana s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg gutui
  • coaja de la o lamaie
  • 1 kg zahar
  • 200 g migdale

Mod de preparare

Se spala gutuile, se curata, se scot casutele cu samburii si se taie pulpa felii. Feliile se acopera cu apa si se fierb in cratita de dulceata pana se zdrobesc. Se strecoara si se paseaza prin sita. Se fierbe piureul la foc mic, amestecand mereu, pana scade tot lichidul.

Se adauga zaharul, migdalele, coaja de lamaie si se pune cratita in cuptor, ca sa fiarba piureul incet, pana cand devine o pasta foarte groasa. Se pune, fierbinte, in borcane.


Se foloseste la prajituri.

Alte retete recomandate:

Dulceata si sirop de capsuni

Dulceata de mere

Dulceata de trandafiri

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!