Taie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna cu sucul de lamaie, zahar
Taie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna cu sucul de lamaie, zaharul si scortisoara intr-o cratita si fierbe-le la foc mare in timp ce amesteci continuu. Lasa la fiert timp de 3 minute, dupa care adauga mierea. Toarna gemul imediat in sticlele pregatite si inchide-le ermetic. Intoarce sticlele cu capacul in jos, iar dupa 5 minute intoarce-le inapoi si lasa-le sa se raceasca.
Uns pe paine cu unt sau cu clatite, gemul de mere cu miere va fi un deliciu.
Alte retete recomandate:
Galuste de prune
Dulceata de gutui
De departe cea mai buna, cea mai parfumata, cea mai iubita dulceata!
Dulceata de trandafiriOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj