Gem de mere cu miere

Taie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna cu sucul de lamaie, zahar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 4 sticle de 250 ml:
  • 1
  • 25 kg mere
  • 6-8 linguri suc de lamaie
  • 500 g zahar
  • 2 batoane scortisoara
  • 50 g miere

Mod de preparare

Taie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna cu sucul de lamaie, zaharul si scortisoara intr-o cratita si fierbe-le la foc mare in timp ce amesteci continuu. Lasa la fiert timp de 3 minute, dupa care adauga mierea. Toarna gemul imediat in sticlele pregatite si inchide-le ermetic. Intoarce sticlele cu capacul in jos, iar dupa 5 minute intoarce-le inapoi si lasa-le sa se raceasca.

Uns pe paine cu unt sau cu clatite, gemul de mere cu miere va fi un deliciu.

Alte retete recomandate:

Galuste de prune

Dulceata de gutui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata de trandafiri

De departe cea mai buna, cea mai parfumata, cea mai iubita dulceata!

Dulceata de trandafiri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca