Numite si mure de pamant, crescute pe vrejuri intepatoare ale arbustilor fructiferi, aceste fructe rare se aleg foarte atent si se spala, apoi fierbe
Numite si mure de pamant, crescute pe vrejuri intepatoare ale arbustilor fructiferi, aceste fructe rare se aleg foarte atent si se spala, apoi fierbem timp de aprox. 25 de minute, pana se ingroasa intr-o cratita emailata, cu capacitate cunoscuta. Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.
Pentru indulcire folosim 300 g de miere pentru fiecare litru.
Pofta buna!
Alte retete de dulceata recomandate
Dulceata de smochine
Gem de gutui
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti