Cantitatea dorita de pepene galben se curata de samburi si coaja, dupa spalare , apoi se taie in cubulete mai mici si se pun intr-o cratita emailata. Este o reteta de dulceata delicioasa.
Cantitatea dorita de pepene galben se curata de samburi si coaja, dupa spalare , apoi se taie in cubulete mai mici si se pun intr-o cratita emailata de capacitate cunoscuta. Adaugam ½ baton de vanilie, apoi fierbem aprox. 10 minute, la flacara mare, amestecand continu, amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta, pana fructul lasa zeama si se desface. La final, adaugam 4 linguri de zeama de lamaie/litru si indulcim cu 200 g miere/litru. Cine gaseste acest gem prea subtire, sa puna in el putin intaritor de gel.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii