Gem de prune

Se presara prunele cu zahar si se lasa in cratita pentru dulceata 12 ore. Se pune cratita pe foc pana se topeste tot zaharul. Se amesteca mereu. Cand

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg prune curatate de coaja si fara samburi
  • 600 g zahar
  • un baton de vanilie

Mod de preparare

Se presara prunele cu zahar si se lasa in cratita pentru dulceata 12 ore. Se pune cratita pe foc pana se topeste tot zaharul. Se amesteca mereu. Cand incepe sa forfoteasca se ia de pe foc si se pune fierbinte in borcane. Se inchid borcanele ermetic.


Se foloseste la ornarea prajiturilor.

Alte retete recomandate:

Dulceata de zmeura

Dulceata de trandafiri

Dulceata de caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...