Gem de prune

Se presara prunele cu zahar si se lasa in cratita pentru dulceata 12 ore. Se pune cratita pe foc pana se topeste tot zaharul. Se amesteca mereu. Cand

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg prune curatate de coaja si fara samburi
  • 600 g zahar
  • un baton de vanilie

Mod de preparare

Se presara prunele cu zahar si se lasa in cratita pentru dulceata 12 ore. Se pune cratita pe foc pana se topeste tot zaharul. Se amesteca mereu. Cand incepe sa forfoteasca se ia de pe foc si se pune fierbinte in borcane. Se inchid borcanele ermetic.


Se foloseste la ornarea prajiturilor.

Alte retete recomandate:

Dulceata de zmeura

Dulceata de trandafiri

Dulceata de caise

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos