Nu mi-au placut niciodata smochinele sa le mananc, dar gem sau dulceata as manca continuu impreuna cu nepotii, atat de buna este!
Smochinele spalate, curatate de coaja ca si merele, taiate in sferturi,se pun intr-un bol si se stropesc cu zeama de la 1/2 lamaie.
Se pregateste un sirop din zahar, 1 l de apa si anasonul stelat, iar dupa ce s-a legat bine, se adauga smochinele, se lasa la fiert 30-45 min, se adauga zeama de lamaie ramasa, iar dupa 1-2clocote, se opreste focul, se scoate anasonul; se pune gemul fierbinte in borcane curate, se tin 10 min intoarse, sprijinite pe capac, apoi se depoziteaza la camara.
Sa va fie de folos!
Anul acesta de Martisor mi-am facut timp sa fac ceva dulce si in ton cu acest anotimp si aceasta sarbatoare de martisor am...
Desert tort de MartisorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti