Gem delicios de fructe de padure

Gemul de fructe de padure este foarte bun la creme, prajituri, dar si consumat simplu. Pentru aceasta reteta de gem va trebuie 500g mure si 500g afine.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g mure
  • 500g afine
  • 1 lamaie
  • 1 kg zahar.

Mod de preparare

Gemul de fructe de padure este foarte bun la creme, prajituri, dar si consumat simplu.
Se spala zmeura si afinele sub un jet usor de apa, apoi se lasa la scurs pe o sita. Se pun fructele intr-un vas emailat, se adauga zaharul si se pune la fiert. Lasam sa fiarba la foc potrivit, amestecand incet din cand in cand. Cand gemul este legat, se adauga zeama de lamaie.
Lasam la foc pana cand totul este fiert si are un continut gelatinos.Se pune in borcane, se inchid ermetic si se lasa cu gura in jos aproximativ 1 ora.


Gemul de fucte de padure se serveste ca umplutura la clatite, la papanasi cu branza sau uns pe paine.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si prune

"Ziua cand imi rasfat nevasta", sotul in cazul meu. Cu asa reteta mi-ar placea sa fiu rasfatata! Imi place sa...

Prajitura cu branza si prune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca