Gem delicios de gutui

Gemul de gutui este delicios, mereu m-a fascinat parfumul gutuilor, parca surprind cel mai bine toamna. Pentru a prepara aceasta reteta de gem aveti nevoie de 1 kg gutui, 700 g zahar, 400 ml apa si zeama de la o lamaie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg gutui
  • 700 g zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Gemul de gutui este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de gem gutuile se spala, se curata de coaja, se rad si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana cand se obtine un sirop legat. Se adauga gutuile si se continua fierberea. Gemul se fierbe mai intai la foc mare, apoi cand incepe sa scada, se micsoreaza focul si se amesteca mai des, deoarece are tendinta sa se prinda de fundul vasului. Timpul fierberii poate fi de la 35 - la 45 minute. Atunci cand gemul este bine legat si capata culoare rosiatica, se pune fierbinte in borcanele sterilizate inainte.


Gemul de gutui se poate servi la micul dejun.

Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!