Jeleu de coacaze

Daca doriti sa realizati reteta jeleu cu coacaze, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: coacaze, zahar, apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g coacaze
  • 550 g zahar
  • 1 pahar apa.

Mod de preparare

Pentru jeleul de coacaze se pun la fiert 400 g coacaze, spalate si curatate, cu zaharul si apa. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie boabele, apoi se trec printr-o sita, zdrobindu-se boabele. Se strecoara din nou printr-o panza si se pune la fiert pana cand incepe sa se inchege (se incearca turnandu-se cateva picaturi pe o farfurie rece ; daca este gata, dupa cateva minute se incheaga).

Pe fundul unei farfurii mai adanci se aseaza cateva bobite de coacaze, se toarna incet un strat subtire de jeleu si se da la gheata (restul jeleului se tine la loc cald). Dupa ce s-a inchegat stratul turnat, se presara deasupra din nou cateva boabe de coacaze si iar se toarna un strat de jeleu. Se procedeaza astfel pana se asaza toate coaca­zele si se toarna tot jeleul.


Inainte de a servi, se rastoarna pe o farfurie si se garniseste cu cateva crengute de coacaze.

Alte retete cu coacaze:

Sos de coacaze

Gem de coacaze

Tort de coacaze

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii