Jeleu de zmeura

Se pregateste un sirop din apa si din zahar. Se spala zmeura si se toarna deasupra siropul fierbinte. se lasa la odihnit o ora. Se dizolva gelatina

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l apa
  • 800 gr zahar
  • 800 gr zmeura
  • 1 lamaie
  • 30 g gelatina

Mod de preparare

Se pregateste un sirop din apa si din zahar.

Se spala zmeura si se toarna deasupra siropul fierbinte. se lasa la odihnit o ora.

Se dizolva gelatina in 60 ml de apa si zeama de lamaie.

Se strecoara zmeura printr-un tifon, dupa care se amesteca cu gelatina. Se toarna jeleul in borcane, se capseaza si se acopera cu o patura. Se lasa asa pana ce jeleul se raceste complet si jeleul se intareste.
Pofta buna!

Acest jeleu poate fi consumat de catre copii in varsta de 2 ani.

Alte retete de mancare pentru copii

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!