Pentru magiun (povidla) se spala prune bine coapte, se scurg de apa si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata sau, daca sunt multe, intr-un cazan mai mare.
Pentru magiun (povidla) se spala prune bine coapte, se scurg de apa si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata sau, daca sunt multe, intr-un cazan mai mare. Se tin pe foc domol pana incep sa fiarba si se moaie. Se trec printr-o sita mai rara (ciur), se pun din nou pe foc amestecand mereu, pana se leaga cat trebuie. Daca prunele nu sunt prea coapte si magiunul pare acru, se adauga, dupa ce au fost trecute prin sita, putin zahar, in proportie de 100 g zahar la un kilogram de prune. Magiunul trebuie sa fie bine legat ca sa nu mucegaiasca in timpul iernii. Se toarna cald in borcane bine spalate, punand deasupra, dupa ce s-a racit, o carpa muiata in rom. Se leaga cu hartie pergament.
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti