Marmelada de caise

Dupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se scot cu strecuratoarea de t

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • miere

Mod de preparare

Dupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se scot cu strecuratoarea de taitei si dupa o scurta racire, se cojesc.

Nu se fierb, deoarece coaja se lipeste de miez si se scoate greu, prin razuire, de pe fructul moale. Nu sunt necesare pauzele de lucru, daca se tin putin sub jet de apa rece.

Dupa cojire, se scot samburii si miezul se da printr-o masina de carne de material plastic. Se aplica o rozeta cu gauri de 3 mm diametru si se macina deodata toata cantitatea de caise, fara oprire.

Compozitia se pune intr-o cratita emailata cu volum cunoscut si se fierbe cca o jumatate de ora pentru a obtine o pasta de densitate uniforma.

Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta. Caisele potrivite pentru marmelada sunt din soiurile mai putin suculente si fainoase. Aceste soiuri de caise nu au samburi amari, ca atare, se folosesc in patiserie la umpluturi, dar se pot si consuma avand un gust placut.

Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos