Marmelada de capsuni

Pentru marmelada de capsuni se pun intrun castron, un strat de capsuni, unul de zahar tos sau pisat si asa mai departe. Se lasa sa stea la loc racoros.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • La 1 kg capsuni
  • 500 g zahar.

Mod de preparare

Pentru marmelada de capsuni se spala capsunile, se rup coditele si se scurg bine pe o sita. Se pun intrun castron, un strat de capsuni, unul de zahar tos sau pisat si asa mai departe. Se lasa sa stea la loc racoros pana a doua zi. Se pune cu totul in tingirea de dulceata bine cositorita sau intr-o cratita smaltuita, se tine putin pe foc moale pana se topeste tot zaharul, se da apoi pe foc mai iute si se lasa sa fiarba, amestecand mereu cu o lopatica de lemn, ca sa nu se prinda de fund. Se incearca daca este gata punand putin pe o farfurioara. Daca nu lasa zeama imprejur, este destul de legata. Se da la o parte, se acopera cu un servet ud si se lasa sa se mai racoreasca putin, dar nu de tot. Borcanele, fie de pamant, fie de sticla, bine spalate cu apa fierbinte si cu soda, se limpezesc, se sterg, se mai usuca in gura cuptorului si cat sunt calde inca, se toarna marmelada de capsuni in ele. Se lasa sa se racoreasca complet si se leaga bine cu hartie pergament.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu ton si dovlecel

M-am inspirat de pe blogul retetefeldefel

Paste cu ton si dovlecel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca