Marmelada de pere

Am curatat perele de coaja si sambururi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa. Le-am fiert pana s-au inm

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pere dulci
  • 50 g fructoza
  • apa sa acopere perele in oala

Mod de preparare

Am curatat perele de coaja si sambururi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa. Le-am fiert pana s-au inmuiat si a scazut apa. Le-am scurs si le-am pasat (potrivit) in blender. Le-am mai pus la fier 30 min cu fructoza amestecand destul de des (de cate ori incepeau sa sfaraie). Am spalat borcanele si le-am pus in cuptor la 180 grade cam 15 minute, dupa care le-am umplut cu marmelada, le-am pus capacele, le-am intors cu capul in jos si le-am lasat in cuptor pana s-a racit (cuptorul) borcanele le-am impachetat bine si le-am lasat pana a doua zi la cald. Metoda de vidare am aflat-o de curand si e foarte buna.


Se poate manca cu wasa, in prajituri sau pur si simplu ca desert.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker

Bun tare multicookerul asta! Am vrut sa incerc aceasta prajitura( care este mai pretentioasa la coacere), la multicooker si...

Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii