Marmelada de pere

Am curatat perele de coaja si sambururi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa. Le-am fiert pana s-au inm

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pere dulci
  • 50 g fructoza
  • apa sa acopere perele in oala

Mod de preparare

Am curatat perele de coaja si sambururi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa. Le-am fiert pana s-au inmuiat si a scazut apa. Le-am scurs si le-am pasat (potrivit) in blender. Le-am mai pus la fier 30 min cu fructoza amestecand destul de des (de cate ori incepeau sa sfaraie). Am spalat borcanele si le-am pus in cuptor la 180 grade cam 15 minute, dupa care le-am umplut cu marmelada, le-am pus capacele, le-am intors cu capul in jos si le-am lasat in cuptor pana s-a racit (cuptorul) borcanele le-am impachetat bine si le-am lasat pana a doua zi la cald. Metoda de vidare am aflat-o de curand si e foarte buna.


Se poate manca cu wasa, in prajituri sau pur si simplu ca desert.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...