Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu pereti dubli sa fiarba la foc
Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu pereti dubli sa fiarba la foc mare. Cand amestecul incepe sa forfoteasca, se gusta daca este destul de dulce. Se adauga zahar, se pun cateva nuci tocate si se parfumeaza cu vanilie. Aceasta este o marmelada fina, care se foloseste ca umplutura pentru fursecuri sau torturi din biscuiti sau piscoturi. Cand este gata, marmelada se toarna fierbinte in borcane calde, se leaga cu celofan si se invelesc in paturi pentru doua zile.
Se eticheteaza si se pun in camara la loc uscat.
Alte retete:
Dulceata de zmeura
Dulceata de pere
Dulceata din fructe de soc
Un desert fin, cu o aroma deosebita si subtila de.....lavanda!!
Panna cotta cu aroma de lavandaIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa