Marmelada de visine

Cu ajutorul unui blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu sucul de lamiie, amestecind din cind in cind;in momentul in

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cantiati egale de visine fara simburi si zahar
  • pentru un kg de fructe-zeama unei lamii

Mod de preparare

Cu ajutorul unui blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu sucul de lamiie, amestecind din cind in cind;in momentul in care incepe sa se ingroase, se amesteca mereu; este gata cind lingura lasa o dira alba pe fundul cratitei. Este recomandat sa se puna o tabla sub cratita. Se pune in borcane sterilizate in cuptor, racorite, de preferinta la aceeasi temperatura cu marmelada; borcanele se leaga cu celofan sau folie de plastic sau se utilizeaza capace metalice, numai cind marmelada este rece(nu se mai formeza condens)
E foarte buna prntru clatite,prajituri,tartine etc

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...