Pentru pasta de gutui se spala gutuile, de preferinta mici, se taie in patru, se scoate casuta cu samburi si se pun sa fiarba in apa cat sa le cuprinda.
Pentru pasta de gutui se spala gutuile, de preferinta mici, se taie in patru, se scoate casuta cu samburi si se pun sa fiarba in apa cat sa le cuprinda. Se adauga si cateva mere cretesti taiate in sferturi. Se lasa sa fiarba pana se moaie, astfel incat sa le patrunda usor furculita. Cand sunt bine fierte, se trec prin sita si se adauga cate 400 g de zahar la fiecare kg de gutui fierte, precum si zeama de la o lamaie mica. Se pun din nou sa fiarba, amestecand pana se leaga. Cand pasta de gutui este bine legata, se rastoama pe un fund udat cu apa, se intinde cu un cutit lung, udat meren, in strat gros de 1 cm. Se acopera cu un tifon si se lasa la loc uscat si bine ventilat sa se usuce, o zi sau doua. Cand s-a uscat, se taie romburi, se dau prin zahar si se pastreaza in cutii de tabla mai multa vreme.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa