Se spala gutuile, si se sterg cu o carpa, dupa care sa tau in 4 si se pun la fiert in 4 l de apa. Se adauga cateva mere cretesti rosii, taiate in 4.
Se spala gutuile, si se sterg cu o carpa, dupa care sa tau in 4 si se pun la fiert in 4 l de apa.
Se adauga cateva mere cretesti rosii, taiate in 4. Se lasa la fiert aprozimativ 1 ora, la foc mic, pana ce gutuile sunt atat de moi incat pot fi strapunse usor cu coada unui chibrit.
Se strecoara zeama printr-o sita deasa, fara sa se apese pe fructe. DUpa aproximativ 20 de minute, se strecoara din nou.
La un litru de apa limpezita, se pune 1 kg de zahar si se lasa la fiert, la fic mic, pana cand pelteaua e bine legata.
Pofta buna!
Gutuile nu trebuie curatate de coaja si de cotor deoarece contin o mare cantitate de materie gelatinoasa (denumita si pectina)
Acest preparat se poate servi si copiilor in varsta de 1 an.
Alte retete de mancare pentru copii
Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa