Peltea de portocale

Se fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se preseaza usor cu lingura. Se lasa la scur

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg portocale
  • 1 kg mere
  • 1 kg zahar

Mod de preparare

Se fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se preseaza usor cu lingura. Se lasa la scurs 20 de minute. Se obtin 300 ml suc, care se strecoara. Se taie portocalele, se stoarce zeama si se strecoara. Se obtin 700 ml zeama. Se pune in cratita pentru dulceata zeama de portocale amestecata cu cea de mere si zaharul. Se amesteca pana se topeste zaharul si apoi se pune cratita pe foc iute. Se ia spuma si se continua fierberea pana se leaga siropul. Se incearca siropul cu cateva picaturi care trebuie sa se inchege repede. Se toarna pelteaua fierbinte in borcane. Pelteaua de grepfrut se prepara la fel.


Se serveste rece, pe prajitura.

Alte retete recomandate:

Crema de mere si gutui

Gem de visine

Dulceata si sirop de capsuni

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de porc cu legume si orez

Ce poate fi mai bun decat un pranz delicios, servit in familie si pe placul tuturor? Si cand vezi ca se mananca si ultima...

Friptura de porc cu legume si orez
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise