Peltea de trandafiri

Se spala merele, se taie in sferturi si se pun la fiert in cratita de dulceata cu 1 l de apa. Cand fructele s-au inmuiat, se pun in sita si se lasa l

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg mere
  • 1 kg petale e trandafir
  • 1 kg zahar

Mod de preparare

Se spala merele, se taie in sferturi si se pun la fiert in cratita de dulceata cu 1 l de apa. Cand fructele s-au inmuiat, se pun in sita si se lasa la scurs. Se obtine 1 l de zeama care se strecoara si se pune in cratita pentru dulceata impreuna cu zaharul. Se amesteca la cald pana se topeste zaharul si se pune cratita pe foc. Se da drumul in cratita petalelor de trandafir si se fierb pana cand siropul se leaga putin. Se scot petalele cu spumiera si se continua fierberea pana cand siropul se leaga complet (se incearca pe farfurie, cu cateva picaturi). Se toarna fierbinte in borcane.


Se serveste rece, pe prajitura.

Alte retete recomandate:

Dulceata de capsuni

Gem de visine

Dulceata de caise

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu broccoli si sos de rosii

Un pranz de post delicios!

Paste cu broccoli si sos de rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca