Se spala prunele, se scot samburii si se pun intr-o cratita. La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar si vin dupa gust (nu pre
Se spala prunele, se scot samburii si se pun intr-o cratita. La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar si vin dupa gust (nu prea mult). Se fierbe pana se inmoaie. Cand s-au inmuiat se adauga scortisoara si rom dupa gust. Se fierbe cam 5 ore toata compozitia. Pentru a vedea daca este gata, luati o lingura de silvoita lasati-o sa se raceasca si pe urma intorceti-o in jos. Daca nu curge silvoita inseamna ca este gata.
Se mananca cu paine sau poate fi folosita la prajituri.
Alte retete de dulceata recomandate:
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa