Se spala prunele, se scot samburii si se pun intr-o cratita. La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar si vin dupa gust (nu pre
Se spala prunele, se scot samburii si se pun intr-o cratita. La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar si vin dupa gust (nu prea mult). Se fierbe pana se inmoaie. Cand s-au inmuiat se adauga scortisoara si rom dupa gust. Se fierbe cam 5 ore toata compozitia. Pentru a vedea daca este gata, luati o lingura de silvoita lasati-o sa se raceasca si pe urma intorceti-o in jos. Daca nu curge silvoita inseamna ca este gata.
Se mananca cu paine sau poate fi folosita la prajituri.
Alte retete de dulceata recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii