Silvoita

Se spala prunele, se scot samburii si se pun intr-o cratita. La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar si vin dupa gust (nu pre

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • prune
  • vin alb dulce
  • zahar 1kg
  • scortisoara
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se spala prunele, se scot samburii si se pun intr-o cratita. La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar si vin dupa gust (nu prea mult). Se fierbe pana se inmoaie. Cand s-au inmuiat se adauga scortisoara si rom dupa gust. Se fierbe cam 5 ore toata compozitia. Pentru a vedea daca este gata, luati o lingura de silvoita lasati-o sa se raceasca si pe urma intorceti-o in jos. Daca nu curge silvoita inseamna ca este gata.


Se mananca cu paine sau poate fi folosita la prajituri.

Alte retete de dulceata recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa