Bame conservate

Bamele curatate de codite, se spala, se pun intr-un vas impreuna cu otetul diluat cu apa si o lingura cu sare si se tin acolo cam o ora si jumatate.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg bame
  • 1 l otet diluat cu apa rece
  • sare
  • un varf de cutit acid salicilic
  • suc de rosii

Mod de preparare

Bamele curatate de codite, se spala, se pun intr-un vas impreuna cu otetul diluat cu apa si o lingura cu sare si se tin acolo cam o ora si jumatate. Se scurg bine si se pun apoi intr-o tava, dupa care se asaza pe foc mic. Se toarna deasupra bulionul slab si se lasa sa dea in clocot. Se lasa la racit, dupa care se pun in borcane, iar deasupra se pune un varf de cutit cu acid salicilic. Borcanele se sigileaza si se pun la fiert in baie de apa jumatate de ora. A doua zi se pun din nou la fiert dar pentru 20 de minute.


Se servesc dupa cateva zile.

Alte retete culinare:

Rulada de porc

Friptura de vita la cuptor

Chiftele

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii