Bame conservate

Bamele curatate de codite, se spala, se pun intr-un vas impreuna cu otetul diluat cu apa si o lingura cu sare si se tin acolo cam o ora si jumatate.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg bame
  • 1 l otet diluat cu apa rece
  • sare
  • un varf de cutit acid salicilic
  • suc de rosii

Mod de preparare

Bamele curatate de codite, se spala, se pun intr-un vas impreuna cu otetul diluat cu apa si o lingura cu sare si se tin acolo cam o ora si jumatate. Se scurg bine si se pun apoi intr-o tava, dupa care se asaza pe foc mic. Se toarna deasupra bulionul slab si se lasa sa dea in clocot. Se lasa la racit, dupa care se pun in borcane, iar deasupra se pune un varf de cutit cu acid salicilic. Borcanele se sigileaza si se pun la fiert in baie de apa jumatate de ora. A doua zi se pun din nou la fiert dar pentru 20 de minute.


Se servesc dupa cateva zile.

Alte retete culinare:

Rulada de porc

Friptura de vita la cuptor

Chiftele

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa