Bamele curatate de codite, se spala, se pun intr-un vas impreuna cu otetul diluat cu apa si o lingura cu sare si se tin acolo cam o ora si jumatate.
Bamele curatate de codite, se spala, se pun intr-un vas impreuna cu otetul diluat cu apa si o lingura cu sare si se tin acolo cam o ora si jumatate. Se scurg bine si se pun apoi intr-o tava, dupa care se asaza pe foc mic. Se toarna deasupra bulionul slab si se lasa sa dea in clocot. Se lasa la racit, dupa care se pun in borcane, iar deasupra se pune un varf de cutit cu acid salicilic. Borcanele se sigileaza si se pun la fiert in baie de apa jumatate de ora. A doua zi se pun din nou la fiert dar pentru 20 de minute.
Se servesc dupa cateva zile.
Alte retete culinare:
Rulada de porc
Friptura de vita la cuptor
Chiftele
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti