Bame conservate in sos de rosii

Mi-au placut bamele inca din copilarie,mai ales in ghiveci iar pentru conservarea lor,folosesc aceasta metoda dar si la congelator.

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2kg bame
  • 2l de bors sau 2l de apa si 1lingurita sare de lamaie
  • 1lingura cu sare de muraturi
  • suc de rosii facut sau bulion dizolvat cu apa

Mod de preparare

Se pune borsul si sarea intr-o oala iar cand clocoteste se adauga bamele cu coditele taiate si spalate;se lasa pe foc 3-4min,apoi se scurg,si se pun intr-un vas cu apa rece

Apa rece le intareste si-si mentin culoarea

Se pun apoi bamele in borcane curate,se umplu borcanele cu suc de rosii,sucul sa fie mai subtire decat este normal,se infileteaza bine capacele apoi se pun la fiert in oala cu apa pe fundul careia s-a pus un prosop de bucatarie.

Se lasa la fiert 30min din momentul fierberii,se lasa in oala sa se raceasca iar a doua zi se depoziteaza la camara.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne

Sarmalele de fata sunt facute dupa o tehnologie veche. Dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmale preparate astfel. Din...

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii