Pentru un chutney de mere cu ghimbir si ardei iute se spala merele si se dau prin robot sau razatoare. Se rade si ghimbirul, eu nu-l mai decojesc.
Pentru un chutney de mere cu ghimbir si ardei iute se spala merele si se dau prin robot sau razatoare. Se rade si ghimbirul, eu nu-l mai decojesc.
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara (mai putin ghimbirul pudra) si se pune pe foc mic.
Se fierbe cam 20-30 de minute si daca merele nu sunt destul de zemoase se mai adauga apa.
Dupa ce s-au inmuiat merele se adauga si ghimbirul pudra, se ia de pe foc si se pune chutney-ul in borcane sterilizate si se da la dunst 15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa.
Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute se serveste cu branzeturi sau la feluri cu carne.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa