Ciuperci marinate

Se aleg ciuperci tinere, inchise si foarte proaspete. Se spala si se fierb in apa cu sare, vreo 15 minute. Se asaza in borcan, cu boabe de piper si f

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci
  • citeva boabe de piper
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingurita de mustar
  • 1/2 pahar de otet
  • 1 lingura de ulei
  • sare

Mod de preparare

Se aleg ciuperci tinere, inchise si foarte proaspete. Se spala si se fierb in apa cu sare, vreo 15 minute.

Se asaza in borcan, cu boabe de piper si frunze de dafin, iar peste ele se toarna otet fiert, potrivit de sarat si amestecat, dupa ce s-a racorit, cu putin mustar.

Deasupra se pune de un deget ulei, se leaga borcanul si se tine la rece citeva zile, sa se marineze.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Tochitura din maruntaie de pui

Tocanita cu vinete

Tocanita de pipote cu inimi

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!