Compot de prune cu scortisoara

Compotul de prune cu scortisoara inlocuiest cu succes orice fel de suc sau sirop din comert si poate fi consumat in orice perioada a anului.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg de prune
  • 1kg zahar
  • 2
  • 5 litri de apa
  • 1lingurita scortisoara

Mod de preparare

Se aleg fructe mari, sanatoase, dar nu moi, se spala si se pun in borcanele sau sticlele pregatite (se lasa o distanta dintre fructe si buza borcanului de cca 2 cm). Peste fructe se toarna siropul pregatit prin dizolvarea zaharului in apa si adaugarea de scortisoara. Borcanele umplute cu fructe si sirop se inchid ermetic cu capacele, apoi se sterilizeaza 15 minute. Dupa racire, sticlele sau borcanele se sterg si se depoziteaza.

Sugestii: Acest compot se poate prepara atat din prune curatate de coaja, cat si din prune necuratate. In mod identic se prepara compotul din prunele rengloate (verzi-galbui). Atat prunelor brumarii, cat si renglotelor (care au dimnsiuni mai mari) li se inteapa pielita cu un ac in 4-5 locuri, pentru a nu plesni la sterilizare.


Compotul se poate servi la cateva zile de la preparare.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca