Pentru compotul din dovlecei aveti nevoie de 5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi.
Pentru compotul din dovlecei,5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi, se taie cubulete care se pun intr-o cratita, se stropesc cu 300 g zahar, 30 g sare de lamaie si se lasa sa stea timp de 4-5 ore. In borcanele de 1 l, curat spalate, se pun cubulete scurse de zeama, jumatate de borcan, apoi adaugam o aspirina pisata, o felie de lamaie, un praf de vanilie; dupa aceea, turnam siropul, legam borcanele si le fierbem pe Bain-Marie timp de 45 de minute. Acoperim pana a doua zi. Siropul se face, dupa dorinta, dintr-un litru de apa, 200 g zahar, se fierbe separat, apoi se pune peste dovlecei.
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti