Dulceata de ardei iute

Nu este toamna fără dulceaţă de ardei iuţi.

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g ardei iute
  • 800 ml oţet
  • 600 g zahar

Mod de preparare

Am curatat ardeiul iute de seminte, am lasat doar o parte din nervuri, pentru a nu înlatura toata iuţeala.

Apoi am tocat ardeiul iute cu ajutorul robotului, lasând însa bucati mai mari de ardei.

Am pus la fiert oţetul cu zaharul.

L-am lasat sa fiarba pâna a scazut la jumatate si s-a facut un sirop gros.

Am adaugat ardeiul iute si am mai fiert pâna a început sa se închege ca o dulceata de fructe.

Eu nu am vrut s-o las prea subtire. Aici depinde de gusturile fiecaruia.

Am pus dulceata în borcane sterilizate (2 borcane de 400 ml ,unul de 300 ml si unul de 200 ml), am închis cu capacele, apoi le-am acoperit cu o patura pâna s-au racit.

Se poate consuma imediat, dar se pastreaza foarte bine si în camara.

Pofta buna!!!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Biban fript cu legume

N-am sa va spun nici ca am mai multa energie, nici ca daram muntii, cum zice Bahmuteanca in reclama la tigaile Dry cooker, ci...

Biban fript cu legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca