Esenta de zarzavat cu verdeata

Se spala si se curata zarzavatul de coaja tare de deasupra, apoi se taie fideluta si se amesteca cu sare. Se pune totul intr-un castron mare apoi se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg gogosari sau ardei gras
  • 2 kg rosii
  • 2 teline cu frunze
  • frunze de patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Se spala si se curata zarzavatul de coaja tare de deasupra, apoi se taie fideluta si se amesteca cu sare. Se pune totul intr-un castron mare apoi se adauga rosiile taiate felii subtiri si verdeata tocata. Se pun 200 gr sare grunjoasa, se amesteca si se lasa cateva ore, pentru ca rosiile si zarzavatul sa lase destul suc. Se pune amestecul in sticle sau in borcane, se acopera gura vasului cu un strat de sare, care se arunca atunci cand se foloseste esenta de zarzavat. Se leaga borcanele cu celofan pus in doua si se pun borcanele in camara.

Amestecul de zarzavat se poate folosi la ciorbe, supe sau sosuri. Practic poate inlocui vegeta. Alte retete culinare:

Zacusca cu vinete

Zacusca cu fasole

Zacusca

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...