Se spala si se curata zarzavatul de coaja tare de deasupra, apoi se taie fideluta si se amesteca cu sare. Se pune totul intr-un castron mare apoi se
Se spala si se curata zarzavatul de coaja tare de deasupra, apoi se taie fideluta si se amesteca cu sare. Se pune totul intr-un castron mare apoi se adauga rosiile taiate felii subtiri si verdeata tocata. Se pun 200 gr sare grunjoasa, se amesteca si se lasa cateva ore, pentru ca rosiile si zarzavatul sa lase destul suc. Se pune amestecul in sticle sau in borcane, se acopera gura vasului cu un strat de sare, care se arunca atunci cand se foloseste esenta de zarzavat. Se leaga borcanele cu celofan pus in doua si se pun borcanele in camara.
Amestecul de zarzavat se poate folosi la ciorbe, supe sau sosuri. Practic poate inlocui vegeta. Alte retete culinare:
Zacusca cu vinete
Zacusca cu fasole
Zacusca
Dragii mei, nu stiu cum e la voi, dar la mine cartofii sunt la putere. Sotul meu ii adora pregatiti oricum ar fi. Ii plac...
Cartofi la cuptor (reteta video)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj