Ghiveci de legume pentru iarna

Legumele in afara de vinete, dovlecei si conopida se spala si se curata, dupa care se taie bucatele. Se face sucul de rosii din 5 kg de rosii, si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg de rosii
  • 1 kg fasole verde
  • 1 kg ceapa
  • 10 ardei grasi
  • 6 ardei capia
  • 6 morcovi
  • 3 pastarnaci
  • 2 patrunjei
  • 2 teline
  • 10 vinete
  • 10 dovlecei
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe de piper
  • patrunjel verde
  • 2 foi de telina
  • 500 mI ulei
  • 1 conopida mica

Mod de preparare

Legumele in afara de vinete, dovlecei si conopida se spala si se curata, dupa care se taie bucatele. Se face sucul de rosii din 5 kg de rosii, si se adauga legumele la fiert in acest suc. Se adauga apoi vinetele curatate si taiate cuburi, dovleceii taiati felii si conopida desfacuta in buchetele. Se lasa la fiert jumatate de ora, dupa care se adauga 2 catei de usturoi, 10 boabe de piper, o foaie de dafin, 500 ml ulei, sare, patrunjel verde, 2-3 foi de telina si se mai fierb 10 minute. Se lasa ghiveciul la racit, dupa care se pune in borcane. Se adauga la fiecare borcan cate un varf de cutit de conservant. Se sigileaza, dupa care se fierb in baie de apa o ora, iar a doua zi inca o jumatate de ora.


Borcanele se depoziteaza intr-un loc racoros si se serveste zacusca dupa cateva zile.

Alte retete culinare:

Ciuperci umplute

Iahnie de fasole

Ciorba radauteana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salau in stil marocan -nr. 1400

  "Retete pentru mese in familie"  ...... am ajuns la 1400 de retete impartasite cu drag  cu...

Salau in stil marocan -nr. 1400
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca