Lamaile murate sunt delicioase la felurile principale cu carne. Se fac foarte simplu. Pentru o portie de lamai murate aveti nevoie de doar 3 lamai.
Lamaile murate sunt delicioase la felurile principale cu carne, mai ales la cele cu carne de miel. Se fac foarte simplu: se spala bine si se sterilizeaza borcanul.
Lamaile se sterg bine si se spala cu putin detergent ptr a scapa de ceara si substantele de pe coaja.
Se sterg bine si se taie in patru fiecare lamaie, avand grija sa nu taiati pana la capat.
Se pune o lingurita de sare in despicatura. Se pun in borcan. Eu am folosit un borcan mai lunguiet si subtire unde au incaput perfect cele trei lamai.
Se toarna apa peste si se mai poate stoarce o jumatate de lamaie peste. La mine nu a fost nevoie ca a trebuit sa inghesui lamaile si s-au stors putin.
Aveti grija sa nu ramana bule de aer,am folosit un betisor pentru a am asigura ca nu ramane intre nici o bula.
Se inchide borcanul cu capacul si se pune la loc racoros si ferit de soare (camara la mine) pentru trei saptamani.
Lamaile murate se folosesc in tajine.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii