Lamai murate

Lamaile murate sunt delicioase la felurile principale cu carne. Se fac foarte simplu. Pentru o portie de lamai murate aveti nevoie de doar 3 lamai.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 lamai
  • 3 lingurite de sare de mare (cate una pentru fiecare lamaie)
  • 1 borcan
  • apa fiarta si racita

Mod de preparare

Lamaile murate sunt delicioase la felurile principale cu carne, mai ales la cele cu carne de miel. Se fac foarte simplu: se spala bine si se sterilizeaza borcanul.
Lamaile se sterg bine si se spala cu putin detergent ptr a scapa de ceara si substantele de pe coaja.
Se sterg bine si se taie in patru fiecare lamaie, avand grija sa nu taiati pana la capat.
Se pune o lingurita de sare in despicatura. Se pun in borcan. Eu am folosit un borcan mai lunguiet si subtire unde au incaput perfect cele trei lamai.
Se toarna apa peste si se mai poate stoarce o jumatate de lamaie peste. La mine nu a fost nevoie ca a trebuit sa inghesui lamaile si s-au stors putin.
Aveti grija sa nu ramana bule de aer,am folosit un betisor pentru a am asigura ca nu ramane intre nici o bula.
Se inchide borcanul cu capacul si se pune la loc racoros si ferit de soare (camara la mine) pentru trei saptamani.


Lamaile murate se folosesc in tajine.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800

Si am ajuns si la reteta cu nr.800! Incet dar sigur! Pentru acest numar de retete am pregatit un tort in care sa simt mai...

Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca