Rosii uscate in ulei

Rosiile uscate in ulei sunt delicioase. Pentru a conserva astfel rosiile aveti nevoie de 2 kg rosii mici.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg rosii mici
  • un praf sare de mare
  • un praf piper
  • 10 catei mici de usturoi
  • 6 varfuri de lingurita de cimbru
  • 2 ardei iuti
  • 200 ml masline

Mod de preparare

Rosiile uscate in ulei sunt delicioase. Pentru a conserva astfel rosiile aveti nevoie de 2 kg rosii mici. Se aleg rosiile micute, cu putini samburi. Se spala bine, se sterg cu servetele absorbante si apoi se taie jumatati pe lung. Seaseaza in tava cuptorului, cu pulpa in sus, lasand spatiu intre ele, sa nu se atinga. Se presara cu sare de mare si putin piper. Se baga la cuptorul preincalzit in prealabil la 100 grade Celsius si se lasa in jur de 3 ore, in functie de marime. Se verifica la fiecare jumatate de ora.
Sunt gata atunci cand nu sunt nici foarte moi nici forte tari si sunt inca flexibile, asemenea stafidelor.
Se aseaza bucatelele de rosii inghesuite intr-un borcan introducand printre ele catei de usturoi intregi, rondele de ardei iute, piperul si cimbrul. Se toarna ulei de masline pana sunt perfect acoperite.


Rosiile uscate in ulei se tin la frigider si se consuma in 3 saptamani.sunt bune in mancare sau pentru aperitive.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Tuxedo

Am pregatit pentru Mos Craciun o prajitura tare buna!  Initial am vrut sa fac tort, Tortul Tuxedo, dar pe parcurs m-am...

Prajitura Tuxedo
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca