Scrumbii marinate

Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin ore in apa, ca sa se desareze, schimbind apa o data sau de doua ori. Se curata, se scot oasele. Se taie buc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 scrumbii mijlocii (cu lapti)
  • 2 cepe
  • 1 morcov mic
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • 1 frunza de dafin
  • citeva masline
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri de otet

Mod de preparare

Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin ore in apa, ca sa se desareze, schimbind apa o data sau de doua ori. Se curata, se scot oasele.

Se taie bucati si se asaza intr-un borcan rinduri alternind de bucati de scrumbie, felii de ceapa si felii de morcov, taiate subtiri.

Se mai adauga maslinele oparite, boabele de piper, boabele de mustar, frunza de dafin.

Peste acestea se toarna urmatorul sos : se freaca bine laptii intr-un castron, se pune ulei putin cite putin, si se subtiaza cu otet pina se face un sos albicios.

Deasupra se toarna de un deget ulei, se leaga borcanul si se lasa vreo 5-6 zile sa se marineze.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Spanac cu orez

Paine cu cascaval si ciuperci

Retete Montignac file de cod cu spanac

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...