Scrumbii marinate

Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin ore in apa, ca sa se desareze, schimbind apa o data sau de doua ori. Se curata, se scot oasele. Se taie buc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 scrumbii mijlocii (cu lapti)
  • 2 cepe
  • 1 morcov mic
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • 1 frunza de dafin
  • citeva masline
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri de otet

Mod de preparare

Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin ore in apa, ca sa se desareze, schimbind apa o data sau de doua ori. Se curata, se scot oasele.

Se taie bucati si se asaza intr-un borcan rinduri alternind de bucati de scrumbie, felii de ceapa si felii de morcov, taiate subtiri.

Se mai adauga maslinele oparite, boabele de piper, boabele de mustar, frunza de dafin.

Peste acestea se toarna urmatorul sos : se freaca bine laptii intr-un castron, se pune ulei putin cite putin, si se subtiaza cu otet pina se face un sos albicios.

Deasupra se toarna de un deget ulei, se leaga borcanul si se lasa vreo 5-6 zile sa se marineze.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Spanac cu orez

Paine cu cascaval si ciuperci

Retete Montignac file de cod cu spanac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii