Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin ore in apa, ca sa se desareze, schimbind apa o data sau de doua ori. Se curata, se scot oasele. Se taie buc
Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin ore in apa, ca sa se desareze, schimbind apa o data sau de doua ori. Se curata, se scot oasele.
Se taie bucati si se asaza intr-un borcan rinduri alternind de bucati de scrumbie, felii de ceapa si felii de morcov, taiate subtiri.
Se mai adauga maslinele oparite, boabele de piper, boabele de mustar, frunza de dafin.
Peste acestea se toarna urmatorul sos : se freaca bine laptii intr-un castron, se pune ulei putin cite putin, si se subtiaza cu otet pina se face un sos albicios.
Deasupra se toarna de un deget ulei, se leaga borcanul si se lasa vreo 5-6 zile sa se marineze.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete:
Spanac cu orez
Paine cu cascaval si ciuperci
Retete Montignac file de cod cu spanac
Dragii mei, nu stiu cum e la voi, dar la mine cartofii sunt la putere. Sotul meu ii adora pregatiti oricum ar fi. Ii plac...
Cartofi la cuptor (reteta video)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj