Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se curata, se taie capul, si se desfac in doua in lungime, scotind sira spinarii. Se pun in apa sau in lapte ca sa
Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se curata, se taie capul, si se desfac in doua in lungime, scotind sira spinarii. Se pun in apa sau in lapte ca sa se desareze si se tin 24 de ore la loc racoros.
Se scurg, se sterg, si peste fiecare jumatate de scrumbie se intinde putin mustar. Se fac sul, cu pielea in afara si se fixeaza cu o scobitoare, ca sa nu se desfaca.
Separat se fierbe otet, atit cit trebuie ca sa acopere pestele.
Se asaza scrumbiile intr-un borcan, cu felii de ceapa si felii de morcov. Se adauga o frunza de dafin, boabe de piper si boabe de mustar.
Laptii se freaca bine cu putin otet, se amesteca cu restul de otet fierbinte si se toarna cu totul in borcan.
Se pune deasupra de un deget, ulei, se leaga borcanul cu hirtie pergament si se lasa 5-6 zile sa se marineze.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete:
Mancare de pui cu legume si oua fierte
Rulada de pui cu ciuperci si kaiser
Pui pe sticla
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii