Scrumbii rulate

Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se curata, se taie capul, si se desfac in doua in lungime, scotind sira spinarii. Se pun in apa sau in lapte ca sa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3scrumbii mici (cu lapti)
  • 2 lingurite de mustar
  • 1 pahar de otet
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 frunza de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • 50 g ulei

Mod de preparare

Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se curata, se taie capul, si se desfac in doua in lungime, scotind sira spinarii. Se pun in apa sau in lapte ca sa se desareze si se tin 24 de ore la loc racoros.

Se scurg, se sterg, si peste fiecare jumatate de scrumbie se intinde putin mustar. Se fac sul, cu pielea in afara si se fixeaza cu o scobitoare, ca sa nu se desfaca.

Separat se fierbe otet, atit cit trebuie ca sa acopere pestele.

Se asaza scrumbiile intr-un borcan, cu felii de ceapa si felii de morcov. Se adauga o frunza de dafin, boabe de piper si boabe de mustar.

Laptii se freaca bine cu putin otet, se amesteca cu restul de otet fierbinte si se toarna cu totul in borcan.

Se pune deasupra de un deget, ulei, se leaga borcanul cu hirtie pergament si se lasa 5-6 zile sa se marineze.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Mancare de pui cu legume si oua fierte

Rulada de pui cu ciuperci si kaiser

Pui pe sticla

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca