Bun pentru fripturi in special frigarui! pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
1.Se taie ardeiul cubulete mici,apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita ,dupa care se taie si ele tot cubulete mici.Ardeiul iute se curata de seminte si vinisoarae apoi se marunteste. 2.Se pune uleiu in cratita cu fund mai gros apoi se calesc ardeiii cca 10 minute,amestecand continuu cu o lingura de lemn.Cand au inceput sa se inmoaie se adauga si rosiile si se lasa sa scada bine sucul.Se adauga ardeiul iute maruntit,rondelele de masline negre,lingura de otet balsamic si zaharul.Se amesteca continuu,timp de 20 de minute,se potriveste de sare si piper,dupa gust si dupa ce am oprit focul ,adaugam si busuiocul maruntit. Se baga in borcane fierbinte apoi se etanseizeaza bine.Se pot pastra la frigider sau in pivnite racoroase. Acest sos se serveste cu carne la gratar sau la paste,dar este deosebit de bun si la pizza.
Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...
Ciorba de cartofi noi cu hreanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj