Sos picant mediteranean

Bun pentru fripturi in special frigarui! pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g ardei galben
  • 750 g rosii carnoase
  • 150 g rondele de masline
  • 1-2 ardei iuti
  • 100 ml ulei de masline
  • o lingura otet balsamic(eu am pus de mere)
  • 150 g zahar
  • o mana de frunze busuioc proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1.Se taie ardeiul cubulete mici,apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita ,dupa care se taie si ele tot cubulete mici.Ardeiul iute se curata de seminte si vinisoarae apoi se marunteste. 2.Se pune uleiu in cratita cu fund mai gros apoi se calesc ardeiii cca 10 minute,amestecand continuu cu o lingura de lemn.Cand au inceput sa se inmoaie se adauga si rosiile si se lasa sa scada bine sucul.Se adauga ardeiul iute maruntit,rondelele de masline negre,lingura de otet balsamic si zaharul.Se amesteca continuu,timp de 20 de minute,se potriveste de sare si piper,dupa gust si dupa ce am oprit focul ,adaugam si busuiocul maruntit. Se baga in borcane fierbinte apoi se etanseizeaza bine.Se pot pastra la frigider sau in pivnite racoroase. Acest sos se serveste cu carne la gratar sau la paste,dar este deosebit de bun si la pizza.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...