Suc de rosii picant

Suc de rosii picant, potrivit atat pentru mancaruri, cat si pentru preparararea diferitelor sosuri

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg rosii
  • 10 buc ardei iuti rosii
  • 1 kg ardei capia rosii
  • 1 lingura cu Glazura de zahar
  • 2 linguri cu sare de bucatarie
  • aproximativ 100 ml ulei

Mod de preparare

Spalam bine rosiile si ardeii. Curatam coditele, respectiv semintele. Le taiem in bucati si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie. Punem totul la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu. Il fierbem la foc potrivit. Din cand in cand, amestecam usor. Cand sucul ajunge la jumatate din cantitatea initiala, adaugam sarea si zaharul (sau dupa gust) si continuam fierberea pana ce obtinem consistenta dorita. Umplem sticlele sau borcanele, spalate in prealabil. (Sucul de rosii trebuie sa fie fierbinte). Turnam peste sucul de rosii putin ulei, cat sa il acopere, strangem/sigilam capacele si le asezam la cald (intr-o patura) pana a doua zi, dupa care le depozitam intr-un loc racoros.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii