Suc de rosii picant, potrivit atat pentru mancaruri, cat si pentru preparararea diferitelor sosuri
Spalam bine rosiile si ardeii. Curatam coditele, respectiv semintele. Le taiem in bucati si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie. Punem totul la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu. Il fierbem la foc potrivit. Din cand in cand, amestecam usor. Cand sucul ajunge la jumatate din cantitatea initiala, adaugam sarea si zaharul (sau dupa gust) si continuam fierberea pana ce obtinem consistenta dorita. Umplem sticlele sau borcanele, spalate in prealabil. (Sucul de rosii trebuie sa fie fierbinte). Turnam peste sucul de rosii putin ulei, cat sa il acopere, strangem/sigilam capacele si le asezam la cald (intr-o patura) pana a doua zi, dupa care le depozitam intr-un loc racoros.
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti