Tocana de legume pentru iarna

Tocana de legume pentru iarna este ideala pentru mancaruri cu carne sau peste. Pentru a prepara aceasta tocana aveti nevoie de legume si ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ceapa taiata marunt
  • ardei verzi copti
  • morcovi
  • rosii
  • ardei kapia
  • sare
  • piper
  • o mana de orez
  • ulei

Mod de preparare

Tocana de legume pentru iarna este ideala pentru mancaruri cu carne sau peste. Pentru a prepara aceasta tocana se incinge uleiul si se adauga ceapa la calit, apoi se adauga treptat restul legumelor taiate marunt sau date prin robot. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca de fund. Rosiile se decojesc si se dau prin robot. Se adauga la tocana. Se fierbe pana aproape a scazut tot sucul. Se adauga orezul,se mai tine 10 minute si se opreste focul. Se toarna in borcane sterilizate fierbinti si se da la dunst.

Apoi se tin borcanele acoperite cu o patura pana s-au racit.


Tocana de legume pentru iarna se poate folosi la mancaruri cu carne, peste sau orez.

Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...