Tocana de toamna

Tocana de toamna este o mancarica consistenta din punct de vedere nutritiv, care se poate pastra foarte bine in borcane si care se poate consuma in perioadele reci.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml ulei
  • 1
  • 5 kg ceapa tocata
  • 1
  • 5 kg morcovi rasi
  • 3 kg gogosari
  • 1 telina rasa + frunzele tocate
  • 500 gr radacini de patrunjel
  • rase
  • 450 gr pasta de tomate
  • 8 linguri de orez
  • sare
  • piper
  • dafin dupa gust

Mod de preparare

Se caleste ceapa tocata si se adauga morcovul, telina, patrunjelul, gogosarii taiati cubulete si condimentele. Se lasa sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand si cand acestea sunt fierte, se adauga orezul inmuiat din timp. Se lasa in continuare la fiert inca 15 min, apoi se adauga pasta de tomate. Tocana se pune calda in borcane, se leaga si se sterilizeaza 20 de minute.


Tocana se poate servi ca atare sau alaturi de o salata de muraturi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide